Interview Harry Boer
2023

Interview Harry Boer

“Ik doe dit werk nu 32 jaar en daardoor heb ik veel kennis opgebouwd.”, aldus Harry Boer, werkzaam als conceptueel engineer bij Verwater Industrial Services. Harry werkt samen met zijn team van hard- en software engineers aan het bedenken en ontwerpen van besturingssystemen. “Via een oud- collega ben ik bij Verwater terecht gekomen,” Lees hier het volledige interview.

Interview Harry Boer

De voorstelronde: Wie, wat, waar?

Mijn naam is Harry Boer, 56 jaar en ik heb MAVO, MTS en HTS (huidige MBO & HBO opleiding) elektronische informatietechniek gestudeerd. Mijn functie bij Verwater is Conceptueel Engineer.

 

Voordat ik bij Verwater aan het werk ging, heb ik gewerkt bij Moekotte Veendam, Avebe, D-TAG en Henan. Voor deze bedrijven hebben wij installaties gemaakt die worden toegepast in de zetmeelindustrie. Wij leverden tools voor zetmeel applicaties en hier ik was verantwoordelijk voor de industriële automatisering. Eigenlijk doe ik dit nu nog steeds, maar dan onder de naam Verwater.

 

Hoe ben jij bij Verwater gekomen?

Toen ik in 2016 op zoek was naar een nieuwe functie belde Marcel Drok (functie) mij op om te vragen of ik bij Verwater wilde werken. Marcel ken ik van mijn eerste werkgever Moekotte Veendam. Ik ben op Marcel zijn aanbod ingegaan en dat was een goede keuze. Ik werk hier nu nog steeds!

 

Wat is jouw huidige project?

Via Verwater werk ik eigenlijk nog 70% van de tijd voor Henan, een van mijn oude werkgevers. Dit blijf ik erg leuk vinden en helemaal omdat je in de jaren veel kennis opbouwt over in dit geval de industriële automatisering voor zetmeel applicaties.

 

Wat doe jij als conceptueel engineer bij Verwater?

Ik bedenk ik grote lijnen besturingen, maak een concept en leg de details bij de specialist engineers hardware en specialist engineers software. We werken in projectgroepen en ik ben dan de lead engineer. In het ontwerpproces kan ik adviezen geven aan de klanten om vervolgens de basis voor de besturing te vorm te geven. Uitzetten van de besturingen in het geheel. Daarbij houden we altijd rekening met wat de klant wil.

 

Als conceptueel engineer doe ik bijvoorbeeld de inventarisatie van een nieuw nieuw project, het maken van offertes, materiaallijsten maken, een inschatting van uren, flowsheets inventarisering maken en bedenken welke verdeling er wordt gemaakt tussen hard- en software.

 

Wat vind je het leukste aan dit werk?

Ik vind de afwisseling in het werk erg leuk. Van het procesgedeelte tot meer details uitzoeken in hardware.  En wat is erg leuk vindt is bijvoorbeeld het schrijven van een FDS, een functionele beschrijving van hoe de software werkt.

 

Wat zou je in de toekomst willen doen?

Ik ben erg tevreden met mijn functie en over Verwater, dus de komende jaren hoop ik in deze positie te mogen blijven.

 

En een hele andere vraag, Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

Ik fiets graag! Ik woon in Siddeburen en dat is bij het natuurgebied ’t Roegwold. In mijn vrije tijd ben ik daar veel op mijn fiets te vinden. Daarnaast ga ik ook regelmatig met de fiets naar werk!

 

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

Je hebt een opleiding nodig in de elektrotechniek, besturingstechniek en ik zou zelf het meest concentreren op het stukje procestechniek. Procestechniek is de algemene basis voor mijn functie

Vergelijkbare artikelen

25 Januari 2024

Verwater kunststoftechnieken

Met een gezonde dosis enthousiasme delen we graag het goede nieuws dat onze kunststof technieken afdeling een waardevolle aanvulling is op ons portfolio. Sinds de aftrap in april 2023 hebben we met succes diverse projecten afgerond, variërend van essentiële onderhoudsklussen tot uitdagende leidingwerkprojecten.

17-11-2023

Interview met Henk Veldman, Software Engineer bij Verwater

In het interview met Henk Veldman, Software Engineering bij Verwater, vertelt hij over zijn projecten in binnen- en buitenland en hoe werken in de techniek voelt als zijn bijdrage in de maatschappij. Henk vertelt hij over het programmeren, teruggaan in de tijd en skills je nodig hebt om een goede Software Engineer te zijn. " In de wereld van techniek is er áltijd werk. Genoeg uitdagingen om je nooit te vervelen”, aldus Henk.