Mike Verwater ETT Amsterdam 091117 (24)
Bedrijf

Ons bedrijf

Verwater is een technisch dienstverlener voor industriële en petrochemische installaties. Wij zijn gespecialiseerd in projectmanagement, engineering en automatisering, panelenbouw, het realiseren en onderhouden van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.

Verwater is opgericht in 1922 en kent een lange geschiedenis op het terrein van tankterminals en raffinaderijen. Met industrial services is een aanvulling op het totale dienstenpakket gerealiseerd.

Of het nu gaat om: het modificeren van installaties, het vervangen en/of uitbreiden van fabrieken of het bouwen van fabrieken. Onze mensen zetten zich dagelijks in met passie voor de industrie om de productieprocessen te optimaliseren en te verbeteren en daarbij een gedegen bijdrage te leveren aan de duurzaamheid van uw installatie. Daarbij is er veel aandacht voor veiligheid, milieu en productiviteit. Samen willen wij de hoogst mogelijke kwaliteit blijven leveren.

Vandaag de dag werken wereldwijd ongeveer 1.000 ervaren mensen voor de Verwater Group, die samen een jaaromzet van circa € 150 mln genereren.

Onze visie
Wij willen bijdragen aan de duurzaamheid van de installaties van onze klanten, waardoor de prestaties van onze klanten worden verbeterd. Deze kennis en kunde borgen wij en dragen deze over aan de jongere generatie die deze versterkt met de laatste innovaties.

Onze missie
Wij stellen ons zelf tot doel om te begrijpen wat onze klanten willen bereiken. Met engineering, innovatief multidisciplinair onderhoud, turn-arrounds en projecten helpen wij onze klanten gedurende de gehele plant life cycle hun doelstellingen te bereiken. Daarbij staat Veiligheid, kwaliteit, Integriteit, betrouwbaarheid en loyaliteit centraal.

HSEQ

VEILIGHEID EN KWALITEIT

Veiligheid, Gezondheid, Milieu en Kwaliteit vormen de basis van Verwater's activiteiten  - hierin willen we uitblinken.

Ons doel is een ongeval-vrije werkomgeving en de hoogst haalbare kwaliteit van werkzaamheden, volgens de geldende standaarden. We streven naar continue verbetering van onze veiligheids- en kwaliteitsprestaties door vooruit te denken, door adequaat toezicht, training, en door het trekken van lessen van (bijna) incidenten en afwijkingen. Wij sturen onze organisatie op basis van duidelijke doelstellingen en het stellen van KPI's.

Verwater’s management en veiligheids- en kwaliteitscoördinatoren zijn veel aanwezig op onze sites en coachen onze mensen bij het identificeren van potentiële risico's. Verder is er  een Safety & Leadership programma uitgerold en een Veiligheidscultuur enquête uitgevoerd. Dergelijke initiatieven stellen ons in staat om de veiligheid verder te verhogen en bewustzijn en leiderschap onder onze mensen te creëren. We hebben een open bedrijfscultuur op basis van transparante communicatie. Verwater is met trots een lerende organisatie, voortdurend strevend naar nog betere veiligheids- en kwaliteitsprestaties.

 Totaalpakket aan diensten 

Verwater Industrial Services:

  • Biedt een totaalpakket aan diensten, waaronder engineering, realisatie, onderhoud, industriële automatisering, onderhoud mechanisch (Piping, Static & Rotating, metaalwerk) en Elektro & Instrumentatie (panelen, bekabeling, instrumentatie, verdeelinrichtingen, tracing), de revisie van kleppen en afsluiters, project management, inspecties (voor elektrische installaties, veiligheid, ATEX, normen en onderhoud), kalibraties, testen, continue verbetering van de productieprocessen en projecten.

  • Is actief in een groot aantal sectoren, waaronder tankterminals, olie & gas, chemie, water, papier, machinebouw, food & feed en pharma.

  • Blinkt uit in een combinatie van denken en doen, met zowel engineering, projectrealisatie en onderhoud als 1 aanspreekpunt.

  • Heeft expertise in productieprocessen en relevante wet- en regelgeving.