Marc & Mart
2023

Interview Marc & Mart

Verwater Industrial Services biedt veel kansen om je te ontwikkelen. Dit komt mede door een systeem waar de verschillende niveaus elkaar begeleiden. Door de verbindingen binnen ons bedrijf zijn er veel mogelijkheden en kansen. Vandaag spreken we Marc Kuipers & Mart Lubbers die allebei als leerling zijn begonnen bij Verwater en vervolgens de mogelijk hebben gekregen om zich te blijven ontwikkelen binnen het bedrijf.

De voorstelronde: Wie, wat, waar?

Marc: “Ik ben Marc Kuipers, 31 jaar, woon in Emmen. In 2007 ben ik begonnen als leerling bij toen nog Imtech, inmiddels Verwater. Ik heb de opleiding montage onderhoud gedaan, daarna constructie bouwwerker en ik ben vervolgens doorgegroeid naar mijn huidige baan als uitvoerder.”

Mart: “Mijn naam is Mart Lubbers, 22 jaar en ook in woon in Emmen. Vijf jaar geleden ben ik als leerling begonnen bij Verwater. Ik heb de opleiding pijpfitting afgerond en een vast contract gekregen. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot meewerkend voorman.”

Hoe zijn jullie bij Verwater gekomen?

Marc & Mart: “Via een detacheringsbedrijf zijn Mart en ik bij Verwater gekomen. De doorgroeimogelijkheden en goede werksfeer zorgen voor een blijvende ontwikkeling en dat maakt werken bij Verwater leuk.”

Welke werkzaamheden voeren jullie uit?

Mart: “Onze werkzaamheden variëren enorm, maar we vinden allebei leidingwerk het leukste om te doen. Van het lassen, pijpfitten tot het bewerken. Bij leidingwerk is er altijd weer iets anders te doen en dat maakt het werk uitdagend.”

Marc: “En wat ook leuk is binnen Verwater is dat de afdelingen goed met elkaar kunnen samenwerken. Dat zorgt voor een goede werksfeer en is niet altijd vanzelfsprekend omdat de afdelingen veel van elkaar verschillen.”

 

Wat vinden jullie het leukste aan dit werk?

Marc: “De vrijheid en variatie van projecten in combinatie met de goede sfeer maakt onze baan erg leuk. Ons huidige project is nu weer bijna afgelopen en we kijken er naar uit om aan het nieuwe project te mogen beginnen. Daarnaast werken we met een jong team en dat heeft ook invloed op de positieve en flexibele mentaliteit van onze collega’s.”

Mart: “Daar sluit ik mij bij aan. Er is altijd weer een nieuw project en soms ook op een locaties zoals Arnhem en Utrecht. Hierdoor is ons werk nooit hetzelfde en is er altijd weer een nieuwe uitdaging.”

 

Wat zou je in de toekomst nog willen doen?

Marc: “Ik zou graag willen doorgroeien tot projectleider.”

Mart: “Eerst tot Marc zijn huidige positie, uitvoerder dus.”

En een hele andere vraag, wat vinden jullie het leukste om op een vrije dag te doen?

Marc: “De gezelligheid opzoeken voor zover dat kan in deze tijd! En hopelijk gaat de wintersport in Oostenrijk dit jaar.”

Mart: “Feest vieren, haha. Daarnaast vind ik het heel leuk om bezig te zijn op het circuit met mijn sprintscooters. Van sleutelen aan de sprintscooters tot racen op de baan. Eigenlijk is werk ook mijn hobby.”

 

 

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

Marc & Mart: Wanneer je als leerling begint, bouw je veel praktijkervaring op. Ik denk dat dat wel de beste methode is als je zou willen doorgroeien naar een hogere functie. Daarnaast is er een groot tekort aan mensen in de techniek, dus er liggen veel kansen voor de jongeren.

 

Vergelijkbare artikelen

25 Januari 2024

Verwater kunststoftechnieken

Met een gezonde dosis enthousiasme delen we graag het goede nieuws dat onze kunststof technieken afdeling een waardevolle aanvulling is op ons portfolio. Sinds de aftrap in april 2023 hebben we met succes diverse projecten afgerond, variërend van essentiële onderhoudsklussen tot uitdagende leidingwerkprojecten.

17-11-2023

Interview met Henk Veldman, Software Engineer bij Verwater

In het interview met Henk Veldman, Software Engineering bij Verwater, vertelt hij over zijn projecten in binnen- en buitenland en hoe werken in de techniek voelt als zijn bijdrage in de maatschappij. Henk vertelt hij over het programmeren, teruggaan in de tijd en skills je nodig hebt om een goede Software Engineer te zijn. " In de wereld van techniek is er áltijd werk. Genoeg uitdagingen om je nooit te vervelen”, aldus Henk.