Interview Tom & Tonny
2023

Interview Tom & Tonny

“Wij leveren kwaliteit”, aldus Tom Duursma en Tonny Poelman, beide werkzaam op de appendage-afdeling bij Verwater Industrial Services. Op die afdeling reviseren wij appendages, zoals veiligheidskleppen. We controleren de goede werking ervan en vervangen onderdelen als dat nodig is. En we zorgen dat de appendages weer juist afgesteld zijn voordat ze teruggaan naar de klant. “We willen bij Verwater altijd hoge kwaliteit leveren en hierdoor krijg je ook veel waardering. Je ziet dat veel klanten bij ons terugkomen omdat we bij Verwater de kwaliteit altijd hoog hebben gehouden.” Lees hier het volledige interview.

 

 

 

De voorstelronde: Wie, wat, waar?

Tonny: “Ik ben Tonny Poelman, 62 jaar en ik werk op de appendage-afdeling en inmiddels veertig jaar bij dit bedrijf. Ik heb de technische school afgerond en daarnaast veel fabrikant-gerelateerde opleidingen via Verwater kunnen doen.

 

Tom: “Ik ben Tom Duursma, 25 jaar en ik ben bijna vijf jaar in dienst. Ik heb de opleiding werktuigbouwkunde MBO-niveau 4 gestudeerd aan het Drenthe College. Via Verwater en met de begeleiding van Tonny heb ik mij kunnen specialiseren in mijn huidige functie.”

 

Tom, hoe ben jij bij Verwater gekomen?

Tom: “Ik heb stage gelopen bij Verwater en vanuit daar heb ik de mogelijkheid gekregen om vast in dienst te komen. Tonny was destijds ook mijn begeleider, dus eigenlijk hebben wij altijd samengewerkt.”

 

Wat is jullie huidige project?

Tonny: “We zijn op dit moment bezig met een onderhoudsstop voor het bedrijf Teijin. De stops zijn altijd een grote uitdaging door de tijdsdruk, maar dat maakt het ook wel weer erg leuk. Wij zorgen ervoor dat de appendage-onderdelen die gereviseerd moeten bij ons in de werkplaats terecht komen. Tom: “Als Tonny en ik de veiligheidskleppen gereviseerd hebben, dan breng ik ze weer terug naar Teijin en ik monteer ze op de plaats waar ze vandaan kwamen.”

 

Welke werkzaamheden voeren jullie uit?

Tonny: “Wij werken samen op de appendage-afdeling. Op die afdeling reviseren wij appendages, zoals veiligheidskleppen. We controleren de goede werking ervan en vervangen onderdelen als dat nodig is. En we zorgen dat de appendages weer juist afgesteld zijn voordat ze teruggaan naar de klant. Ik doe ook een deel coördinatie en Tom gaat een groot deel van deze werkzaamheden de komende jaren overnemen.”

 

Wat vind je het leukste aan dit werk?

Tonny: “Mijn voorkeur gaat uit naar de opdrachten buiten de onderhoudstops om. We willen als Verwater altijd hoge kwaliteit leveren en voor mijn gevoel kan dat het beste als we daarvoor de tijd kunnen nemen. Hierdoor krijg je ook veel waardering. Je ziet dat veel klanten terugkomen omdat we bij Verwater de kwaliteit altijd hoog hebben gehouden.”

 

Tom: “Ik vind de stops wel erg leuk, want dan maak je het proces van begin tot het einde mee. Als we een onderdeel van de klant weer als ‘nieuw’ hebben gemaakt, dan zie je duidelijk veel verschil. Daardoor haal ik veel voldoening uit mijn werk.

 

Wat zou je in de toekomst willen doen?

Tonny: “Over een paar jaar ga ik met pensioen en dan hoop ik dat Tom het stokje volledig van mij over kan nemen. De komende jaren wil ik dan ook graag mijn college Tom het vak zo goed mogelijk leren!”

 

Tom: “Ik zou inderdaad graag de functie van Tonny willen overnemen als hij met pensioen gaat en dan iemand anders het vak leren op dezelfde manier als dat ik alles van Tonny heb geleerd.”

 

En een hele andere vraag, Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

Tonny: “In mijn vrije tijd vind ik het leuk om in de tuin te werken, met een boot te varen en mijn hobby is dat ik radioamateur ben. Als radioamateur maak je contact met radioamateurs over de hele wereld. Dit heeft al van jongs af aan mijn interesse gehad en ik heb nu ook mijn officiële licentie gehaald!

 

Tom: “Op dit moment besteed ik mijn vrije tijd voornamelijk aan het verbouwen van het huis dat ik samen met mijn vriendin heb gekocht. Samen met een aantal handige vrienden kunnen we de hele verbouwing zelf doen.  Als de verbouwing klaar is, dan is de kans groot dat ik weer meer op mijn mountainbike stap!”

 

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

Tom & Tonny: “Zorg ervoor dat je het werk écht leuk vindt. Het voordeel bij Verwater is dat er heel veel verschillende afdelingen zijn. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om uit te zoeken welke afdeling goed bij je past en kun je je daar vervolgens weer in ontwikkelen.” Verwater biedt ons daarbij de kans om de juiste opleidingen daarvoor te volgen.

Vergelijkbare artikelen

31 Mei 2024

Ombouw Vitens Ballumerbocht en Formerum

Eind februari en begin april hebben we in twee weken tijd de eerste twee locaties van Vitens in Ballumerbocht en Formerum omgebouwd naar een nieuw PLC-besturingssysteem. Deze distributiereservoirs bevinden zich op de prachtige Friese eilanden Ameland en Terschelling. Na de kick-off in november zijn we vol enthousiasme begonnen met de engineering voor deze locaties. Omdat we uiteindelijk zes locaties onder handen nemen, hebben we gezocht naar gemeenschappelijke elementen om efficiënter te kunnen werken bij het maken van tekeningenpakketten en software. Met de nodige inspanningen is dit gelukt bij deze kleinere locaties, en we hopen dat dit ons straks bij de grotere locaties ook goed van pas komt.

08 May 2024

Verwater Industrial Services Kunststofafdeling: Van Concept naar Realiteit

Bij Verwater Industrial Services streven we ernaar om de behoeften van onze klanten te vervullen door hoogwaardige oplossingen te bieden die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en vakmanschap. Onze kunststofafdeling staat centraal in dit streven, waarbij we innovatieve technieken en geavanceerde materialen gebruiken om op maat gemaakte oplossingen te leveren die aan de specifieke eisen van onze klanten voldoen.