Robert Sissingh   Interview Verwater Industrial Servies
12 Januari 2024

Robert Sissingh: "Wees niet bang om je collega's om hulp te vragen, want werken doe je samen!"

In een interview met Robert Sissingh, werkvoorbereider bij Verwater, deelt hij inzichten over zijn loopbaan in de techniek en zijn rol als praktijkondersteuner. Robert benadrukt het belang van teamwork: "Wees niet bang om je collega's om hulp te vragen, want werken doe je samen!" Lees de rest van het interview hieronder.

Robert, kun je kort iets over jezelf vertellen?

Robert: Natuurlijk. Mijn naam is Robert Sissingh, 27 jaar oud en ik woon in Musselkanaal. Mijn avontuur bij Verwater begon in 2017 via een uitzendbureau. Na het afronden van de specialisatieopleiding E&I trad ik in dienst bij Verwater.

Ik voelde altijd al een sterke affiniteit met praktijkwerk. Mijn traject begon als monteur, gevolgd door promoties naar junior technicus en technicus. Momenteel vervul ik de rol van werkvoorbereider, naast mijn taak als praktijkopleider waarbij ik studenten begeleid.

 

Hoe ben je werkvoorbereider geworden?

Robert: Mijn opleiding bracht mij bij Verwater, met de initiële bedoeling om me te ontwikkelen als technicus. Na twee jaar voelde ik de behoefte aan een nieuwe uitdaging. Toen kwam de kans voor de rol van werkvoorbereider. Mijn leidinggevende begeleidde me adequaat naar deze functie. Ik vervul deze rol nu ongeveer een jaar en het bevalt uitstekend.

 

Wat houdt je rol als werkvoorbereider precies in?

Robert: Als werkvoorbereider ondersteun ik de uitvoering van projecten. Ik bereid het werk voor zodat de uitvoering efficiënt kan verlopen. Daarbij zorg ik ervoor dat materialen en werkomschrijvingen op tijd beschikbaar zijn voor de uitvoerenden. Ik doe daarvoor materiaalbestellingen en ik stel werkomschrijvingen op in de vorm van werkpakketten. Ik zorg ook voor het instrueren van collega's over de techniek en de toegepaste werkmethode. In mijn werk heb ik veel interactie met de projectteamleden en klanten, zowel op kantoor als op de projectlocaties om zodoende de informatie te vergaren die nodig is voor de juiste werkvoorbereiding.

 

Je hebt het ook over je rol als praktijkopleider. Wat houdt dat in?

Robert: Ik begeleid vijf leerlingen tijdens hun opleiding, waarbij ik hen praktijkervaring bijbreng. Ik fungeer als aanspreekpunt voor scholen met betrekking tot verslagen en beoordelingen. Momenteel begeleid ik leerlingen van het Alfa College, soms ook vanuit het Deltion College in Zwolle en Drenthe College in Emmen. Hiervoor heb ik een specifieke cursus gevolgd.

 

Aan welke projecten werk je op dit moment?

Robert: Momenteel werk ik aan projecten voor diverse projecten in de chemische industrie en in de energietransitie (waterstof). Het vereist soms schakelen tussen diverse projecten, maar deze variatie biedt veel uitdaging. Soms is een stap terugnemen om het overzicht te bewaren noodzakelijk, waarbij we als collega's elkaar ondersteunen.

 

Wat spreekt jou het meest aan in dit werk?

Robert: De uitdaging om theoretische concepten om te zetten naar praktijktoepassingen spreekt me het meest aan. Het eindproduct zien, gebouwd met collega's, vanuit hetgeen ik op kantoor heb uitgedacht, fascineert me enorm.

 

Wat zijn je toekomstplannen?

Robert: Mijn focus ligt momenteel op het verder ontwikkelen binnen mijn huidige rol als werkvoorbereider. Op termijn zie ik mezelf mogelijk doorgroeien naar een positie als projectleider, maar mijn prioriteit ligt momenteel bij mijn huidige functie.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Robert: Ik heb te veel hobby’s voor mijn vrije tijd haha. Mijn vrije tijd vul ik graag met motorrijden, wakeboarden bij Heeder See en uitstapjes met mijn vriendin, vrienden of familie. Ook help ik af en toe in de drukke kerstperiode of op een zaterdag als bezorger bij een slager. Verstand op nul en weer even werken met je handen!

 

Heb je tips voor aspirant werkvoorbereiders?

Robert: Blijf jezelf, zoek uitdagingen, geniet van je werk, maar vergeet vooral niet het belang van je privéleven en collega's. Het is ook erg belangrijk om te leren van je fouten en aarzel niet om hulp te vragen, want samenwerking staat centraal in het werk!

 Wil jij ook werken bij Verwater? Bekijk onze huidige vacatures via https://www.verwaterindustrialservices.nl/nl/vacatures/

Robert Sissingh   Interview Verwater Industrial Servies

Vergelijkbare artikelen

31 Mei 2024

Ombouw Vitens Ballumerbocht en Formerum

Eind februari en begin april hebben we in twee weken tijd de eerste twee locaties van Vitens in Ballumerbocht en Formerum omgebouwd naar een nieuw PLC-besturingssysteem. Deze distributiereservoirs bevinden zich op de prachtige Friese eilanden Ameland en Terschelling. Na de kick-off in november zijn we vol enthousiasme begonnen met de engineering voor deze locaties. Omdat we uiteindelijk zes locaties onder handen nemen, hebben we gezocht naar gemeenschappelijke elementen om efficiënter te kunnen werken bij het maken van tekeningenpakketten en software. Met de nodige inspanningen is dit gelukt bij deze kleinere locaties, en we hopen dat dit ons straks bij de grotere locaties ook goed van pas komt.

08 Mei 2024

Verwater Industrial Services Kunststofafdeling: Van Concept naar Realiteit

Bij Verwater Industrial Services streven we ernaar om de behoeften van onze klanten te vervullen door hoogwaardige oplossingen te bieden die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en vakmanschap. Onze kunststofafdeling staat centraal in dit streven, waarbij we innovatieve technieken en geavanceerde materialen gebruiken om op maat gemaakte oplossingen te leveren die aan de specifieke eisen van onze klanten voldoen.